söndag 11 september 2011

Verkligheten 11 september

Hej kära bloggläsare,
tänkte önska er en fin söndag.

11 september. 10 år sedan.
Jag satt på jobb på ett halvruffigt kontor på Prikon i Perstorp och skrev nån miljögrej på datorn. I fönsterkarmen stod en liten radio. Lite brusigt ljud hördes alltid därifrån. Minns det så helt exakt. Man lyssnar sådär lite förstrött vad som spelas på radion i bakgrunden och sen går det upp för hjärnan vad de verkligen säger.... Vad är det som hänt!

Ungefär i samma stund dyker min kollega Bert upp från kontoret vägg ivägg. En medelålders sympatiskt man och bara är helt mållös. Nåt helt overkligt , som man trodde var trickat fram från Hollywood filmen "Skyskrapan brinner" var verklighet...

11 september. Idag.
Dags att fånga fåren. Och märka lammen med små gula plastnummer i öronen. Ett i vart i öra så Statens Jordbruksverk är säker på vem som är vem. Efter middag ska det klippas ull från Essie, Irma och resten av tackorna . Sen bjuder farmor på kaffe. Den där känslan av förr infinner sig fastän det är verklighet. Känslan när det togs in mycket hö och alla fikade efteråt som varit med och jobbat. Farmor bjöd på bredda smörgåsar och pappa tyckte då rakt inte det fanns tid för fika.

Tänk verkligheten finns här hos oss. Pau riktigt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar