måndag 21 september 2009

Svenska äpplen o Nicke Nyfiken

Det får bli ett inlägg för två tokbra saker just nu:

1. Svenska äpplen, så gott, snälla köp inte från Argentina eller Frankrike nu . Frossa Svenskt!

2. Nicke Nyfiken , Thyras nya favvofigur :) ....räddat min morgon/kväll/natt...Fröken Långstrump i all ära men kan bli liite segt i längden med den fräkniga flättjejen. Så söt den lilla tokiga apans glada påhittigheter är. Thyra kiknar av hjärtligt skratt. Tänk, första boken skrevs 1941 mitt under andra världskriget!

...och sist men inte minst, det är ju verkligen värt att nämna, det ljuvliga vädret !!!.....blev ett dopp i fredags...så härligt.. varmt..kallt...ja det kan diskuteras ;) men ja inte därför Thyra fått feber i helgen .. bara jag som doppade mig ;). I september är det en Big Bonus om det är sol och 20 grader ute, hade det varit i juli hade det snackats och surats om att rysligt vad det är kallt ;) ..
***KRAM* KRAM*KRAM***

*****
***

*******************

Lite mer vetande om Nicke Nyfiken:
Författare Hans Augusto Rey, hette ursprungligen Hans Augusto Reyersbach, föddes i Hamburg, i en judisk familj. Han träffade sin hustru Margaret i Brasilien, varefter paret återvände till Europa och bosatte sig i Paris 1935. När Frankrike invaderades av Tyskland flydde de och slog sig så småningom ned i USA. Bland det de fick med sig fanns det ursprungliga manuskriptet till Nicke Nyfiken.
Nicke Nyfiken gjorde succé när den gavs ut 1941, och följdes av ytterligare sex böcker om den nyfikna lilla apan. Makarna Rey skrev också flera andra barnböcker tillsammans, bland annat Pricken
Hämtad från "http://sv.wikipedia.org/wiki/H.A._Rey"

4 kommentarer:

  1. Så det blev ett dopp, iii kallt!!

    SvaraRadera
  2. Håller med, Nicke är underbar. Just nu Felicias favoriutgodnattbok som vi lånat på biblioteket. Kl 07:30 på barnkanalen. Kram

    SvaraRadera
  3. :) ja blev ett dopp .. nejdå inte såå kallt ;)

    SvaraRadera
  4. NICKE hittat till Munka Lj också :), hihi tack för TV-tipset :)

    SvaraRadera