fredag 7 november 2008

Får i olika dess former!



Idag har jag varit på en mycket rolig studiedag i verkligheten med kursen Fårproduktion . Besökt två fantastiskt lyckade fårföretag med eldsjälar som företagare. Det första var Bjärhus utanför Klippan som har eget charkuteri och egen restaurang och egen gårdsbutik med egenodlade grönsaker och en plantshop.ÅK HIT ! öppet på fredagar och lördagar. Fantastiskt goda matvaror. Handlade tryffelsalami och lufttorkat fårkött. Hela kedjan från jord till bord på samma gård. En verklig pärla i matväg!
'

Sen bar det iväg till Wisselltofta utanför OSBY och GRÄSLJUNGA gård som även de har köttfår men även pälsfår av gotlandstyp.Vi fick titta på deras datorstyrda utfodringsanläggning och såklart även ett besök i deras mysiga gårdbutik fylld med väldigt fina pälsskinn.På gården fanns förutom får även köttkor, värphöns, skog, vallodling och ekologiska jordgubbsodling...dvs inte sysselsättningsproblem direkt ;)
Efter det bar det åter till Alnarp.. puh ... satt på föreläsning om får som strövar i Karpaterna i Ukraina till kl. 20.00 sen åt vi lammkött och potatisgratäng och sen åkte vi hem.. för att sova gott för imorgon bitti är det dags för ännu en dag. Om ni undrar var Thyra är så fick hon nöja sig med att leka bondgård hemma hos mormor och morfar.









a

4 kommentarer:

  1. Hej på er, Elestorps fåraherde och ormtjusare:)
    Alltid lika spännande att kika in på er blogg. Vi har idag besöt en hel drös av fårbutiker i Gamla stan, dessa hade du säkert gillat. Hoppas ni vill komma och hälsa på oss i Huvudstaden snart. Hur går det med fåren på Björkhagen, hörde att de ville utforska livet utanför täppan. Hoppas vi kan ses sista helgen i november hemma i elestorp.
    Ha en bra vecka, Kramar från Sofi

    SvaraRadera
  2. Oj vilken innehållsrik dag. Måste ha varit himmelriket för dig. Blev det något shoppat.

    SvaraRadera
  3. Verkligen en innehållsrik fåradag! Låter spännande. Hoppas att det var lärorikt.
    Bjärhus är ju inte så långt från Olas föräldrar. De brukar handla där ibland, men vi har faktiskt aldrig varit där. Får väl passa på nästa gång vi är i trakterna.

    Ha det så bra!

    Kram från Linda

    SvaraRadera
  4. Ja det var nära Himmelriket dessa dagar :O)

    Shoppade kött och korv och ulltvättmedel men som tur var inget får!!

    SvaraRadera