fredag 14 augusti 2009

Bröd med massa gott i - dock ej rönnbär!!



Havregryn fiberberikade 2,0 dl
Vetemjöl 5,0 dl
Linfrön (krossade el hela) 1,0 dl
Hasselnötter 1,0 dl
Russin 1,0 dl
Bikarbonat 2,0 tsk
Salt 1,0 tsk
Lättyoghurt (naturell) 4,0 dl
Honung (flytande) 0,5 msk
Lingon (osockrade) 0,5 dl
el. lingonsylt
Matfett till ugnsform
Ströbröd till form

Sätt ugnen på 200ºC.
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
Smörj (och bröa) en brödform.Häll i smeten.
Sätt in nertill i ugn i 60 minuter.

SÅÅ GOTT!!!!

Yoghurt kan bytas ut mot filmjölk. Linfrön kan bytas ut mot andra frön t.ex. solrosfrön och/eller olika kross och kli. Honung kan bytas ut mot sirap eller socker. Hasselnötter kan utelämnas eller bytas mot andra nötter. Russing bytas helt eller delvis mot småbitar torkade aprikoser somjag fick göra när jag inte hade russin hemma.
Har även gjord det med hallonsylt ;) istället för lingonsylt- man tager vad man haver>!! ,
Vassa husmorspoäng på detta inlägg :)

1 kommentar: